dimarts, 4 de desembre del 2012

Una reflexió abans de Nadal


                                 



Els arbres del bosc

Hi havia una vegada un bosc on hi vivien animals, animalons, animalots; arbres, arbusts, herbes... Tots eren molt feliços, uns ajudaven als altres: els arbres abrigaven les aus amb les seves branques, subjectaven la terra amb les seves arrels, conservaven la humitat per als vegetals que la necessiten...

Però un dia als humans els va pegar una brusca de les seves, i decidiren que per a les festes de Nadal havien de decorar les seves cases amb arbres. Així, quan arribava desembre s'endinsaven al bosc, triaven un pinet, el més rodonet i bonic que hi havia, el tallaven i se le'n duien a ca seva. Li posaven ornaments de tot tipus i colors, i bombetes perquè quedàs ben vistós. El tenien així fins passat el dia dels Reis. Llavors el llançaven al contenidor del fems, i fins l'any que ve, que repetirien la història.

Els arbres i animals del bosc, quan arribava el mes de desembre ja es posaven molt trists, perquè sabien que alguns d'ells acabaria dins el fems.
Passats uns anys els nanets del bosc varen trobar necessari posar remei a aquesta moda que tant de mal feia al bosc i a tots els que hi vivien.

Feren una assemblea amb tots els animals del bosc, la tortuga els va contar el que li havia passat a ella i com ho havia resolt. Varen decidir posar en practica amb els humans allò que havia anat tan bé a la tortuga.

Agafaren brotets d'una herba màgica que hi havia al bosc (era molt nombrosa i es reproduïa molt aviat, a més la collien per una bona causa, salvar el bosc), en posaren un brotet a cada casa, a la nit quan la gent dormia, i els deien fluixet a l'orella:

 "Amaga el cap davall el llençol, olora, estreny els punys, relaxa't i pensa".

La gent ben adormida feia el que els deien els habitants del bosc.

El dia següent havien de començar a decorar la casa per a Nadal, i sense saber per què començaren a fer coses precioses de paper, cartró, pasta, fang, fusta, fulles seques, teles... i deixaren unes cases meravelloses. Ningú va anar al bosc a tallar un arbre, i ningú es va preguntar per què no ho feien, no hi pensaven, estaven tan satisfets amb la seva decoració !!!
Elfs nadalencs per a l'arbre de Nadal

1 comentari: