dimarts, 13 de novembre del 2012

Mascara de guix


mascares_de_guixgabarit4.jpg.jpeg





Fem màscares de guix.

Per carnestoltes cadascú es construirà una màscara de guix i desprès la transformarà en un personatge.Quins passos seguim per fer una màscara de guix.

Per veure'n diferents models posa al google: 
màscara de guix.

Com ho farem...

Cada nen li farà la careta al seu company. Un nen s’estira al terra i l’altra es col·loca al darrera del seu cap, amb les benes d’escaiola i una palangana d’aigua a prop. Primer li untarà crema hidratant (tipus Nivea) a la cara, perquè més tard la careta es pugui desenganxar fàcilment. A continuació li posa unes quantes tires de paper higiènic a la cara, perquè no se li enganxi l’escaiola a la pell. També li cobrirà els ulls amb una mica de cotó fluix, i també li taparà amb cotó els forats del nas (el nen haurà de respirar per la boca mentre li fan la màscara).
Després cal tallar la bena en tires de la mida de la cara; aquestes tires es mullen en la palangana i es van col·locant sobre la cara, bo i marcant bé la forma de la boca, el nas, els ulls...
Quan tota la cara estigui coberta d’escaiola per una capa suficientment gruixuda, la deixem assecar durant un parell de minuts, i després comencem a retirar-la amb molt de compte, i la posem a assecar el temps que faci falta fins que quedi ben seca.
Ara hi ha canvi de posicions, i el que feia la careta s’estira perquè el seu company se la faci a ell.
Quan totes les caretes estan ben seques, cada nen pren la seva i la pinta com més li agradi (com un indi, com una bruixa, tota d’un color,...). Després les tornarem a deixar perquè s’assequi la pintura.
Alguns nens amb experiència fent caretes són capaços de fer nassos molt llargs, o banyes, o berrugues, o altres coses originals.
MATERIAL: benes d’escaiola –de les que fan servir per enguixar braços, que les podeu trobar a la farmàcia–, crema hidratant tipus Nivea, paper higiènic, cotó fluix, tisores, palanganes, (aigua), pintura i pinzells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada